Handlekurven

Personopplysningspolicy

Sist endret: 25.05.2018

Hvem er Dalhems Bildelar AB?

I denne policyen kalles Dalhems Bildelar AB, organisasjonsnummer NO979572689MVA for Dalhems, og er personopplysningsansvarlig, mens du eller ditt firma kalles for brukeren eller kunden.

Dalhems tar ansvar for samtlige opplysninger som du har gitt oss i din kontakt med oss, hvilket kan være på nettsiden, via telefon, epost, nettprat eller annet vis.

Dalhems kontakter du på følgende måter:

Post: Gamle Laudalsvei 7, 4534 Marnardal

E-post: info@dalhems.no

Hvilket bruksområde gjelder denne personopplysningspolicyen

Denne policyen gjelder for brukere som besøker og/eller handler noe på våre nettsider: www.dalhems.com, www.dalhems.se eller www.dalhems.no. Den gjelder også ved bruk av noen av våre kanaler på sosiale medier.

Personopplysninger er informasjon som alene eller i kombinasjon med andre opplysninger kan brukes til å identifisere deg som bruker nettstedet, som en fysisk nålevende person. Det kan f.eks. være ditt navn, din e-postadresse eller ditt telefonnummer.

Data som Dalhems samler inn og hvordan de brukes. Dalhems opptrer som personopplysningsansvarlig i disse tilfellene.

 

Vår fremste hensikt med å behandle dine personopplysninger er for at Dalhems skal kunne gjennomføre aktiviteter overfor deg som bruker eller kunde, men vi samler også inn opplysninger om deg som ennå ikke er kunde, men som vil bli kontaktet av oss.

Dalhems opptrer som personopplysningsansvarlig for de behandlinger som fremgår av tabellen Personopplysningsbehandling lengre ned på denne siden.

Som personopplysningsansvarlig har Dalhems ansvaret for att dine personlige data behandles på en trygg måte og at GDPR overholdes. Vi behandler ingen sensitive personopplysninger med mindre det foreligger et spesifikt samtykke for å håndtere slike.

 

Sikkerhet

Dalhems beskytter dine personlige data gjennom en kombinasjon av tekniske og organisatoriske løsninger. Tilgangskontroll gjelder for tilgang til samtlige av Dalhems’ systemer som behandler personopplysninger. Ansatte hos Dalhems samt alle som behandler persondata hos Dalhems og alle underleverandører, skal overholde Dalhems’ interne informasjonssikkerhetspolicy.

Personopplysninger som sendes inn til Dalhems uten at de er forespurt, vil ikke bli lagret lengre enn en måned; unntatt er spontane ansøkninger samt support- eller avtaleformål.

Persondatabehandlere

Når du handler noe av oss, så blir din betaling, leveranse og lagring av data behandlet av noen av våre personopplysningsbehandlere:

e-Pay A/S håndterer dine betalinger med kort, og trenger derfor å hente inn ditt kortnummer.

UPS gjennomfører leveringen av carene du har bestilt. De trenger derfor ditt navn, adresse, e-post og telefonnummer.

DigRAD AB håndterer lagringen av den informasjonen som innholdet på våre nettside består av.

Hvordan vi bruker cookies/informasjonskapsler

Informasjonskapsler lagres på din datamaskin for å lagre det du legger i handlekurven mens du handler på nettsiden. Vi bruker også informasjonskapsler for å gi deg en personlig opplevelse av nettsidene våre, og for at nettstedet skal fungere best mulig.

Dalhems’ nettsider inneholder cookies/informasjonskapsler. Detta er små tekstfiler som legges på maskinen fra nettserveren. Cookies fungerer som en ID, og gjør at nettsiden fungerer optimalt.

Dalhems bruker cookies for å gi deg en bedre opplevelse av nettstedet på følgende måte:

  • Sørger for at du bare trenger å logge inn én gang, og ikke for hver side du besøker
  • Kontrollerer hvordan nettstedet brukes, ved å studere trafikkmønstre. På denne måten kan vi utforme sidene for å gi deg som bruker den beste mulige opplevelsen
  • Lagrer det du handler ved å legge det i handlekurven
  • Tilpasser tjenestene våre slik at du bare får reklame som er relevant for deg
  • Samler inn og analyserer data om opptreden, basert på din bruk av nettstedet og tjenestene, med det formål å forbedre brukeropplevelsen samt å muliggjøre individuelt tilpasset kommunikasjon og budskap til brukeren

Det finnes to typer cookies, og begge brukes på Dalhems’ nettsider. Den en typen kalles Permanent Cookie, og lagrer en fil som blir liggende på den besøkende brukerens datamaskin. Den brukes for eksempel til å kunne tilpasse en nettside etter besøkerens ønsker, valg og interesser, samt til statistikkformål. Den andre typen kalles Session Cookie. Så lenge en besøkende er inne på nettstedet, lagres kapselen temporært i minnet i besøkerens datamaskin. Session Cookies forsvinner når du lukker nettleseren. På Dalhems’ nettsider brukes også tredjepartscookies for blant annet Google Analytics og Remarketing. Hensikten er å forstå hvordan våre sider brukes, for å kunne forbedre dem, samt å kunne lage målrettet reklame. Hvis du ikke vil ta imot cookies, kan du endre innstillingene for informasjonskapsler i nettleseren, der du også kan sperre cookies helt. Merk at hvis du sperrer for cookies, vil du ikke kunne bruke alle funksjonene på Dalhems’ nettsider.

Hvordan anvendes personopplysninger i direkte markedsføring?

Dalhems bruker direkte markedsføring for å gi deg relevante forslag og tilbud på Dalhems-produkter.

Overføring av informasjon

Dalhems og dennes underleverandører lagrer sin informasjon innen EU. Bokføringsdata lagres i Sverige eller i et land som er godkjent av Skatteverket. Vi vil aldri videreselge noen form for kundeinformasjon til en tredjepart. Kontaktinformasjon som trengs for direkte reklame kan behandles av våre representanter.

Endringer til denne personopplysningspolicyen

Oppdateringer og endringer til denne personopplysningspolicyen vil bli kunngjort på denne siden.

Dine rettigheter

Som registrert hos Dalhems har du følgende rettigheter:

  • Du har rett til informasjon om hvordan vi behandler persondata. Vi har samlet dette i tabellen Personopplysningsbehandling. Av tabellen fremgår blant annet formål, rettslig grunnlag og lagringstid.
  • Du har rett til en gang per år å kreve en registerutskrift der du kan se hvilke personopplysninger vi har lagret om nettopp deg.
  • Du har rett til å forlange retting hvis vi har feilaktige data registrert om deg.
  • Du har rett til å bli slettet under disse forutsetninger:
    • Opplysningene trengs ikke lenger for det formål de er innsamlet.
    • Opplysningene er samlet inn med ditt samtykke, og du trekker samtykket tilbake.
    • Dersom behandlingen hviler på en interesseavveining, og det ikke finnes berettigede årsaker som veier tyngre enn dine interesser.
    • Dersom personopplysningene er behandlet på en ulovlig måte.
    • Hvis du har reservert deg mot behandling for direkte markedsføringsformål.
  • Retten til å bli slettet gjelder ikke dersom vi etter loven (f.eks. Bokføringsloven) er pålagt å ta vare på opplysningene.
  • Du har rett til dataportabilitet (rett til å få dine personopplysninger flyttet) under den forutsetning at det rettslige grunnlaget er samtykke eller avtale, og det du kan få ut er persondata som omhandler deg, som du selv har oppgitt, eller som er fremkommet av dine handlinger/aktiviteter.
  • Du har rett til å kreve en begrensning i behandlingen, men ikke til å få kravet oppfylt dersom behandlingen er påkrevd for at varen/tjenesten skal fungere.
  • Du har rett til å innvende mot en persondatabehandling, og Dalhems vil da opphøre med behandlingen så lenge spørsmålet utredes.
  • Du har rett til å fremføre klage til Datatilsynet over behandlinger som vi utfører.

Hvis du vil stole på noen av dine rettigheter, vennligst kontakt vår kundeservice via e-post info@dalhems.no

Persondatabehandling Formål Personopplysninger Registrerte Rettslig grunnlag Lagringstid
Kjøp av vare/tjeneste Levere vare/tjeneste Navn, adresse, telefon, e-post, personnummer Kunder Avtale 7 år
Besøk på nettsiden Analyse og oppfølging Cookie, IP-adresse Nettsidebesøker Interesseavveining 180 dager
Direktemarkedsføring Tilby varer/tjenester Kontaktopplysninger Kunder Intresse-avvägning 3 år etter siste kjøp
Kontakt via telefon, chat Grunnlag og oppfyllelse for ny kontakt, avtale Kontaktopplysninger, lydopptak Kunder, potensielle kunder Interesseavveining, avtale 2 år
Kontakt via mail, sosiale medier Grunnlag og oppfyllelse for ny kontakt, avtale Kontaktopplysninger Kunder, potensielle kunder Interesseavveining, avtale 5 år
Adresseuttrekk for direkete reklame Markedsføring Adresseopplysninger Potensielle kunder Interesseavveining 30 dager
Påmelding til nyhetsbrev Nyhetsbrev E-postadresse Kunder, potensielle kunder Avtale, samtykke Gjennom avtaletiden + 30 dager